Konstnär och Inredningsdesigner Helena Björkqvist

Om Helena

Helena_målar_H_artdesign

 

Helena Björkqvist, f.d. Jönsson är både konstnär och inredningsdesigner. Två färgsprakande yrkesroller som prytt väggar och rum i över 20 år.

" Jag glömmer tid och rum när jag målar"

Det är ett ständigt experimenterande hemma i ateljén med färger och olika typer av material för att få fram rätt känsla. Motiven växer helt enhelt fram när fantasin får flöda. Tavlorna blir ofta ett samtalsämne där de hänger för alla ser olika saker i dem. Det handlar om att uppnå en fin balans och harmoni i målningen. Det är precis lika viktigt när jag inreder rum i olika miljöer.

Jag är utbildad inredningsdesigner i Florens, Italien på Accademia Cappiello of Art and Design. Där fick jag gedigna verktyg för att utveckla ett eget konstnärligt formspråk. Skolan som är specialiserad i att utbilda grafiker, Inredningsdesigners, marknadsförare och illustratörer banade vägen för mig, en lång spännande karriär inom både konsten och Inredningsdesign. Läs mer om mitt företag H Inredningsdesign här : www.hinredningsdesign.se

H Inredningsdesign

Mina ledord är balans och harmoni vilket både märks både i konsten och inredningen. Tavlorna hänger på ett antal offentliga miljöer och privata hem samt vistas i miljöer som jag inrett.  Exempel på inredningsuppdrag. White Guide krogen Fridas Restaurang i Helsingborg, Ristorante Bonasera, Kakelcantralen som byggdes om 2002 i Helsingborg, reportage i Plaza Interiör och i ett flertal topplägenheter från Östermalm i Stockholm till Norra Hamnen i helsingborg.

 

H Egendesign

Jag designar också möbler, mattor och inredningsdetaljer tillsammans med snickare och dekormålare för att skapa funktionalitet och det perfekta helhetsintrycket för alla miljöer.

 

Artikel i tidningen Hallå - Mars 2016

http://www.hd.se/lokalt/helsingborg/2016/03/09/kanslan-styr-hennes-konstskapande/